maanantai 24. syyskuuta 2012

Varpu Tavi: Maanantaisoturin dieetti

Maanantaisoturin dieetti on kansantajuinen ja maalaisjärkinen perusteos laihduttamisesta. Maanantaisoturiksi kutsutaan ihmistä, joka aloittaa uuden uljaan elämän aina maanantaina, loman jälkeen, joulun jälkeen, synttärin jälkeen... Ja aina repsahdetaan takaisin entisiin elämäntapoihin. Kirja kuitenkin julistaa, että ensi maanantai on nyt!

Maanantaisoturi yrittää valottaa syömisen ja lihomisen syitä, ja painottaa luonnollisen ruuan tärkeyttä. Kirjan alku kuitenkin lupasi enemmän kuin mitä loppukirja lunasti. Kenellekään ei liene epäselvää, että terveellinen ruoka ja runsas liikunta ovat kaikille hyväksi. Lopulta vaikutelmaksi jäi vähän turhautunut olo: ok, syön siis vain terveellistä rasvaa, itse alusta loppuun tehtyä luomuruokaa ja riistaa. Mutta mistäköhän ne hirvet ja metsot riittävät koko maailman väestölle? Vai onko maanantaisoturin dieetti tarkoitettu vain pienelle eliittiväestölle?

Kirjassa hyvää oli 99 superruuan lista. Tuostapa voisi valita jotain lisää ruokavalioonsa säännöllisesti. Ja muistaa kiinnittää enemmän huomiota syömänsä rasvan laatuun.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

taitaa maanantaisoturi olla vähä läski ku pitää dieetille mennä