tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pauli Kohelo: Ohessa tilinumeroni


Pauli Kohelon oikeaa henkilöllisyyttä on arvailtu, mutta kukaan ei ole vielä tunnustanut. Ohessa tilinumeroni on pieni, henkisyyden markkinoille irvaileva kirjanen. Päähenkilö on kainuulainen metsuri Pauli Kohelo, jonka elämästä ja suurista, sinisistä ajatuksista kirja koostuu.

Olin kuullut paljon kehuja Pauli Kohelon uudesta kirjasta Kassan kautta, mutta päätin aloittaa lukemisen kuitenkin esikoisteoksesta. Ohessa tilinumeroni ei oikein minulle kolahtanut. Kirja koheltaa ja irvailee lukuisille julkisuuden henkilöille hiukan sisäpiirihuumorin keinoin. Teksti on sujuvaa ja pikkunäppärää, mutta ei kovin hauskaa.

Parasta antia olivat mielestäni päättömät aforismit tyyliin: ”Katsoin aurinkoon. Katsoin kuuhun. Katsoin silmiisi. Katsoin tiliotteen. Ei perkele. Katsoin takaisin aurinkoon.” Tai ”Yksin oot sinä ihminen, kauppakeskuksen saniteettitiloissa sulkemisajan jälkeen.” Kovin muhevaa naurua nekään eivät tosin kirvoittaneet, mutta aionpa kuitenkin lukea myös tuon suositellun Kassan kautta -kirjan.

Ei kommentteja: