torstai 8. joulukuuta 2016

Jonas Lüscher: Barbaarien kevät


Barbaarien kevät on sveitsiläisen Jonas Lüscherin esikoisteos. Ohut kirja sai heti ilmestyessään paljon huomiota, ja oli ehdokkaana kirjallisuuspalkinnolle sekä Saksassa että Sveitsissä. Eikä syyttä, kirja on taitavasti kirjoitettu ja hienosti suomennettu.

Kirjan kertoja jää aika mystiseksi henkilöhahmoksi, hän etupäässä kuuntelee Preising –nimisen herrasmiehen tarinointia. Ja Preisinghan puhuu, puhuu ja puhuu. Preising toimii yhtiönsä nokkamiehenä, tosin lähinnä seurustelurintamalla. Tunisia on yksi liikematkan kohde, jonne Preising lähetetään pois jaloista ja isompien asioiden tieltä.

Tunisian aavikon keskelle on kokoontunut joukko rahamaailman snobeja luksusluokan hääjuhlaan. Pörssimeklarit hehkuttavat upeita autojaan ja nousujohteisia uriaan, kunnes aavikon keitaalle saapuu tieto Englannin valtion konkurssista. Upporikkaat ihmiset eivät pystykään maksamaan hulppeita laskujaan, ja kaaos on valloillaan. Joukkoon mahtuu myös muutama rahamaailmasta ulkopuolinen vieras. Mielenkiintoinen kirja!

Ei kommentteja: