Ann-Christin Antellin kirja vie 1800-luvun lopun Turkuun. Päähenkilö Jenny Malmström on nuori leski, joka ajaa naisen asemaan muutosta, huolehtii kaupungin vähäosaisista ja kerää rahaa esim. kansankirjaston perustamiseksi Rouvainyhdistyksessä. Jenny elättää itsensä opettajana ja kuuluu Turun seurapiireihin.
Antell kuvaa kiinnostavasti tuon ajan kaupunkilaiselämää: millaista oli tuon ajan taloudenhoito, vaatetus, talojen sisustukset, mutta myös millaisia muutoksia yhteiskunnassa oli vireillä. Kansanopetus, kirjastojen perustaminen, perustettavien tehtaiden iso rooli työllistäjinä, mutta myös teollisuustyön epäkohdat tuodaan esiin pitkine työpäivineen ja lapsityövoiman käyttöineen.
Antell kirjoittaa sujuvasti ja vie tarinaa mukavasti eteenpäin. Hieman kiusaannuttavaa on lukea toistuvasti Jennyyn ihastuvan tehtailijan "kuumasta katseesta", mikä saa Jennyn tolaltaan. Kirjan voisikin luokitella historiallisen romantiikan genreen.
Jennyn tarinalle on luvassa jatkoakin, Antell on suunnitellut kokonaista Puuvillatehdas-kirjasarjaa. Kirjan lopussa on perusteellinen lähdeluettelo, joka antaa kuvan siitä, kuinka paljon taustatyötä kirjan kirjoittaminen on vaatinut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti