sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Sari Pullinen: Kohta kaikki alkaa

Kohta kaikki alkaa -nimi sopisi kuvaamaan meistä aika monen elämää: me odotamme joulua, ensi kesää, lomaa, eläkkeelle pääsyä, mitä milloinkin - jonka jälkeen se oikea elämä vasta alkaa. 

Sari Pullisen kirjassa päähenkilönä on Kirsi, joka on ollut vuosia toinen nainen. Hän on odottanut, että mies tekisi ratkaisunsa, jonka jälkeen heidän yhteinen elämänsä voisi alkaa. Kirsi on oman ratkaisunsa tehnyt ja lähtenyt rakkaudettomasta liitostaan jo aiemmin. Kirjan alussa Kirsille kuitenkin selviää, että mies ei aiokaan erota ja Kirsi jää tyhjän päälle: kaikki romahtaa. 

Kirsin aiemmista suhteista ja elämästä kerrotaan takaumina. Iso osa kerrontaa on kuvausta Kirsin toipumisesta siitä, ettei rakkaussuhde jatkunutkaan niin kuin Kirsi oli kuvitellut. Lopun dramaattinen tapahtumasarja tuntuu hieman irralliselta, vaikka sillä ehkä halutaankin kertoa, miten huonosti voi käydä, jos perheen ja suhteen sisällä tilanne kärjistyy liikaa. 

Pullisen kieli on sujuvaa ja kaunista. Kirjan alussa tuntui, että kuvailua oli liiankin kanssa. Teksti oli paljolti päähenkilön tajunnanvirtaa ja sen maiseman ja luonnon kuvailua, mitä hän näki. Joko kieli muuttui tai ilmaisutapaan tottui, kirjan lopussa siihen ei enää kiinnittänyt huomiota.

Hienoa, että olemme saaneet uuden kirjailijan Etelä-Karjalaan!

Ei kommentteja: