lauantai 23. tammikuuta 2016

Ilkka Remes: Jäätyvä helvetti


Tämä oli ensimmäinen lukemani kirja Ilkka Remekseltä, oikealta nimeltään Petri Pykälä. Ja sen verran mukaansatempaava tarina on, että luen varmasti jatko-osankin, jos sellainen on tulossa. Ja veikkaisinpa että on.

Jäätyvä helvetti kuvaa pakkastalvea Suomessa, kun Venäjän hyökkäys alkaa. Kyseessä ei ole perinteinen sodankäynti, vaan yhteiskunnan lamauttava kyberisku. Venäjän erikoisjoukot räjäyttävät muutaman muuntajan, soluttavat haittaohjelmia sähkönjakeluverkkoon ja saavat Suomen sähköt poikki. Kun pakkasta on parikymmentä astetta, alkaa ruumiita tulla nopeasti. Lari Vuori joutuu keskelle kummallista peliä, jonka panokset kovenevat koko ajan.

Remes kirjoittaa sujuvasti ja sijoittaa tarinansa nykyisyyteen. Hiukan karmivaa on, että kirjan tapahtumien kaltaisia asioita löytyy selvästi myös todellisuudesta. Remes linkittää taitavasti kuvitelmaa ja oikeita tapahtumia. Välillä tarina on tosin häiritsevän epäuskottavakin, mutta perusjuoni kantaa. Kirja on hyvä muistutus siitä, miten nyky-yhteiskunta on todella riippuvainen teknologiastaan.

Ei kommentteja: