maanantai 16. marraskuuta 2020

Emmi Itäranta: Kuunpäivän kirjeet

 Emmi Itärannan uuden kirjan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 2168. Kirjan kertoja on Lumi Salo, joka kirjoittaa kyllä kirjeitäkin, mutta ennemminkin tallentaa muistikirjaansa tapahtumia.

Kirjassa maapallolta on lähdetty asumaan avaruussiirtokuntiin. Ensin kuuhun, sen jälkeen Marsille ja monille muille pienemmille planeetoille. Myös sylinterikaupungeissa asutaan. Planeettojen välillä liikutaan sukkuloilla.

Kirjan alkaessa Lumin kumppani Sol katoaa. Katoaminen liittyy biologisiin iskuihin, joissa jotkut siirtokunnat muuttuvat asuinkelvottomiksi. Onko Sol mukana bioterrorismiliikkeessä?

Kirja rakentuu Lumin muistikirjamerkintöjen ja sähköposteissa kerrottavan tiedon varaan. Lumi yrittää jäljittää Solin liikkeitä ja selvittää mitä hänelle on tapahtunut.

Kuten aiemmissakin Itärannan kirjoissa, kirjan perussävy on surumielinen ja tapahtumat rakennetaan jännärimäseksi juoneksi. Kirjan loppuratkaisu jää osittain avoimeksi. Vaikka en yleensä lue tieteiskirjallisuutta, Emmi Itärannan uutta kirjaa aina odottaa.

Ei kommentteja: