tiistai 8. marraskuuta 2011

John Verdon: Numeropeli

Numeropeli on John Verdonin ensimmäinen romaani, jolla hän ponkaisi heti myyntilistoille. John Verdon alkoi kirjoittaa murhamysteeriä ajankulukseen jäätyään eläkkeelle New Yorkin mainosmaailmasta.

Tarina käynnistyy, kun hiukan epämääräisen menneisyyden omaava henkisen kasvun opettaja Mark Mellery saa oudon runomittaisen uhkailukirjeen. Kirjeessä käsketään ajatella mitä tahansa lukua, ja kirjeen lähettäjä väittää tietävänsä ajatellun luvun. Mellery säikähtää kirjeestä, ja ottaa vuosien jälkeen yhteyttä vanhaan tuttavaansa Dave Gurneyyn. Ansioitunut murhatutkija Gurney on osittain vaimonsa Madeleinen painostuksesta jäänyt varhaiselle eläkkeelle New Yorkin poliisilaitoksen murharyhmästä, mutta ei oikein pysty pitämään näppejään erossa kiinnostavasta mysteeristä. Pikkuhiljaa ruumiita alkaa ilmestyä useampiakin, ja lopulta Gurney on itsekin liemessä mukana kaulaansa myöten. 

Numeropeli on hyvin kirjoitettu ja älykäs murhamysteeri, ja pitää otteessaan. Henkilöhahmot ovat hyvin kuvattuja, ja välillä lukijakin miettii tuskastuen, miksi poliisi ei huomaa jotain johtolankaa. Jäämme odottamaan Verdonin seuraavaa Dave Gurney -romaania Shut Your Eyes Tight, joka ilmestyy suomeksi keväällä 2012.

Ei kommentteja: