maanantai 19. marraskuuta 2012

Laurie Helgoe: Introversion voima

Tässä se on, kaikkien introverttien oma opus. Laurie Helgoe tunnustautuu heti ensi sivuilla itse oikein super-introvertiksi, ja omistaa koko ihanan kirjansa "Introversion voima - miksi sisäinen elämäsi on suurin rikkautesi" kaikille ihanille introverteille. Ja uskokaa tai älkää, me olemme enemmistönä tällä planeetalla.

Kirja valottaa hauskasti ja ajatuksia herättävästi ekstroverttia kulttuuriamme, joka yrittää pakottaa myös poloiset introvertit tulemaan ulos kuorestaan ja bailaamaan lujaa. Ja introvertin mielestä kun juhliminen ei ole yhtään hauskaa. Sen sijaan hauskaa on käpertyä kaikessa rauhassa sohvan kulmaan peiton alle lukemaan ja teetä siemailemaan. Ja vihdoinkin joku sanoo, että se on ihan ok ja hyväksyttävää. Ei tarvitse pitää juhlimisesta! Ei tarvitse kaivata jatkuvaa hulinaa ympärilleen! Introvertin sanoin: " En yleensä pitkästy ollessani yksin; pitkästyn usein ryhmissä ja väkijoukoissa".

Kirjaan on koottu paljon tietoa introverteista ja heidän sisäisestä maailmastaan. Tosin introverttiutta korostetaan välillä ehkä hiukan liikaakin, sillä kaikissa ihmisissähän löytyy nuo molemmat puolet erilaisissa sekoitussuhteissa. Kirjan luettuaan voi kuitenkin todeta: introverttius on hieno asia. Emme halua vaihtaa osia ektroverttien kanssa! Hyvä lahjaidea introvertille ystävälle tai sukulaiselle, tai hänen ekstrovertille puolisolleen ymmärrystä lisäämään.

Ei kommentteja: