maanantai 11. helmikuuta 2013

Merja Mähkä: Ihanasti hukassa ja miten sieltä pääsee pois. 543 päivän reppumatka

Varmasti moni ajattelee joskus samoin kuin Merja Mähkä: Olisipa ihana päästä joksikin aikaa eroon työkiireistä ja -paineista. Paikkaisi rinkkansa ja lähtisi reissaamaan. Nauttisi vapaudesta. Toimittajana työskennellyt Mähkä teki tästä unelmasta totta ja kirjoitti kokemuksistaan kirjan.

Kirjassa reissataan viidessä maanosassa, kymmenissä maissa. Matkan varrelle sattuu niin Aasian ja Etelä-Amerikan suurkaupunkeja kuin syrjäisiä vuoristoteitä ja paratiisisaariakin. Mähkä kokeilee rohkeasti kaikkea: hän maistelee eksoottisia ruokia ja juomia, alamäkipyöräilee, opettelee surffaamaan, kiipeilee ja laskeutuu kaivokseen.

Matkantekoa on mielenkiintoista seurata. Mähkä kuvaa totuudenmukaisesti niin vastoinkäymisiään kuin onnistumisen tunteitaan. Hän ei hehkuta liiallisuuksiin muttei myöskään surkuttele kohtaloaan. Mukana kulkee myös jonkinlainen rakkaustarina ja suuren matkan tarkoitusta pohdiskellaan. Kovin syvällisiin tunnelmiin Mähkä ei kuitenkaan lukijaansa kuljeta.

Kirja on sujuvasti kirjoitettu, kauniisti kuvitettu ja onnistuneesti taitettu. Jokaista maanosaa edeltävät kartat auttoivat matkan seuraamista ja erilaisista kohteista laaditut ”TOP 10” -listat auttavat omia matkoja suunnittelevaa.

Ei kommentteja: