torstai 7. maaliskuuta 2013

Michael Laitman: Johdanto Kabbalaan – opas rauhallisempaan elämään


Michael Laitman on valkovenäläissyntyinen professori, joka on tutkinut Kabbalaa vuosikymmenet. Hänet tunnetaan maailmanlaajuisesti Kabbalan asiantuntijana ja opettajana.

Kabbala oli minulle aiemmin tuttu lähinnä nimenä, mutta kirjasta saa paljon lisää yleistietoa Kabbalan historiasta ja opetuksesta. Kirjassa on paljon kauniita ajatuksia ja pohdinnan aihetta. Yllätys oli se, kuinka paljon Kabbalan ajatukset muistuttavat hindu-perintöä egon kuolemisineen ja altruismin ylistyksineen. Mielenkiintoinen kirja kaikille elämää, uskontoja ja filosofiaa pohtiville, jos pystyy ohittamaan hapuilevan käännöksen.

Johdanto Kabbalaan on kaunis pieni kirjanen, joka olisi ansainnut kunnollisen suomennoksen. Nyt ikävä kyllä tekstistä paistaa läpi, että suomentaja ei puhu suomea äidinkielenään. Välillä teksti piti kääntää mielessään englanniksi, jotta ymmärsi ajatuksen. Kirja olisi ehdottomasti tarvinnut tarkistuskierroksen kielenhuollossa. Joskus mietityttää, miten kannattaa julkaista ja painaa kirjallisuutta, jota ei viitsitä kunnolla toimittaa.

Ei kommentteja: