tiistai 11. maaliskuuta 2014

Maarit Verronen: Pieni kumikanoottikirja


Pieni kumikanoottikirja on pienikokoinen kirja vesillä liikkumisen riemusta. Maarit Verronen kertoo retkistään Hemmon kanssa sellaiseen sävyyn, että lukijankin tekee mieli ostaa oma kanootti. Hemmo on noin kolmimetrinen puhallettava kanootti, jonka voi hädän tullen kopata kainaloon tai pään päälle ja kantaa uusille vesille. Hemmo on elämänlaatua parantava ystävä.

Kumikanoottikirjasta oppii jokien historiasta, virtaamista ja alkulähteistä. Vantaanjoki tulee myös lukijalle tutummaksi. Ekotietoa kirjassa on runsaasti. Iloisia uutisia ovat jokien kunnon koheneminen ja vesien puhdistuminen, ikävämpää se, että ravinteiden kasaantuminen Itämereen jatkuu.

Ennenkaikkea kumikanoottikirja on ylistyslaulu kiirettömälle ja hiukan hassulle kellumiselle. Välillä saat hämähäkkejä hiuksiin ja savea polviin, mutta leppeä liikkuminen luonnossa vie voiton. "Niksi on siinä, että löytää sopivan lokeron, jossa pärjää ja viihtyy, ja jossa ei ole liikaa tungosta." Ihastuttavaa kesälomalukemista tai nojatuolimatka veden äärelle kaipaavalle.

Ei kommentteja: