torstai 6. maaliskuuta 2014

Graeme Simsion: Vaimotesti

Vaimotesti on ääneen naurattavan hauska, älykkäällä tavalla nokkela kirja turhaan deittailuun kyllästyneestä miehestä, joka päättää hankkia ehdottomasti sopivan vaimon aukottoman testausmenetelmän avulla.
Don on huippuälykäs, lievästi autistinen genetiikan professori. Hän on antautunut työlleen ja hänen elämäänsä rytmittävät pikkutarkat säännöt. Esimerkiksi ruokailut hän on järjestänyt standardisoidun ateriajärjestelmän mukaisesti noudattamaan jatkuvasti samaa viikkorytmiä.

Vaimoehdokkaiden etsimisessä Donia avustavat hänen parhaat ja ainoat ystävänsä Gene ja Claudia. He eivät aina tunnu ymmärtävän Donin asettamia tiukkoja vaatimuksia. Niinpä Don ei olekaan kamalan hämmästynyt, kun Gene lähettää hänen luokseen täysin vaatimuksia vastaamattoman Rosien. Don ja Rosie viettävät yhä enemmän aikaa yhdessä, vaikka vaimoprojektiin Rosiesta ei olekaan.

Vaimoprojektin edetessä ja Donin ja Rosien ystävystyessä Donin huomio kiinnittyy pikku hiljaa myös hänen omaan elämäänsä. Olisko Donin aika muuttaa käyttäytymistään "normaalimpaan" suuntaan?

Australialaisen Simsionin kirja on hänen esikoisteoksensa. Kirja oli todella viihdyttävä, mutta myös ajatuksia herättävä. Suosittelen ehdottomasti!

Ei kommentteja: