maanantai 1. syyskuuta 2014

Gabrielle Zevin: Tuulisen saaren kirjakauppias

Mikähän siinä on, että kirjakauppaan sijoittuvat kirjat ovat aina sympaattisia! Kyseisen kirjakaupan kirjailija on sijoittanut pienelle Alice Islandille Yhdysvaltoihin.

Kirjakauppias A.J. Fikry on lapseton, leskeksi jo jäänyt nuorehko mies. Hän suree edelleen auto-onnettomuudessa kuollutta vaimoaan, kun hänen kirjakauppaansa jätetään pieni Maya-tyttö. A.J. päättää adoptoida orvon tytön ja sen jälkeen hänen elämänsä muuttuu vähitellen. A.J. mm. ystävystyy paikallisen dekkareita harrastavan poliisimiehen kanssa, aloittaa lenkkeilyn ja saa ylipäätään taas elämästä kiinni. Kaunis naispuolinen kirjaedustajakin liittyy juonikuvioihin.

Kirjan jokainen luku alkaa A.J.:n kirjoittamalla lyhyellä kirjaesittelyllä tai -arviolla kirjoista, joita hän pitää tärkeinä. Arviot on suunnattu Mayalle, jolle A.J. tekee kirjalistaa lukemisen arvoisista opuksista. Kirjassa ei ole varmaan mitään suurempaa sanomaa eikä se ole mitään korkeakirjallisuutta, mutta hyvä mieli sen lukemisesta jää. Kirjoista ja kirjakaupoista pitävälle lukijalle hempeän surumielinen pikku tarina!

Ei kommentteja: