lauantai 2. huhtikuuta 2016

Jessica Brockmole: Kirjeitä saarelta


Kirjeitä saarelta on esikoisromaani, joka panee oitis odottamaan lisää. Jessica Brockmole on kielitieteilijä ja opettaja, ja osaa kutoa ihastuttavan tarinan Skotlannin perukoilla Skyen saarella asuvasta runoilijattaresta Elspethistä.

Luonnonlapsi Elspeth aloittaa sattumalta kirjeenvaihdon nuoren amerikkalaisen ihailijansa kanssa. Opiskelijapoika Davidin ja Elspethin kirjeet risteilevät kahden mantereen välillä, ja kuljettavat mukanaan salaisuuksia ja pientä flirttiä. Molempia pelottaa tavata ihastuksensa kohde, mutta ensimmäinen maailmansota saattaa kirjeenvaihtotoverit yhteen.

Rinnakkaistarinana kulkee Elspethin tyttären Margaretin tarina, myös kirjeenvaihdon kautta kuvattuna. Elspeth ei ole koskaan kertonut Margaretille tämän isästä, ja tytär etsii sekä omia juuriaan että kirjoittelee sulhaselleen Paulille rintamalle. Toinen maailmansota on alkanut.

Tarinat punoutuvat hienosti yhteen.  Jessica Brockmole loihtii nautittavan lukuromaanin, joka tekisi mieli sekä ahmia että säästää mahdollisimman pitkään. Suosittelen lämpimästi.

Ei kommentteja: