tiistai 7. syyskuuta 2021

Richard Osman: Torstain murhakerho

Tartuin kirjaan Hesarin ylistävän arvion takia ja olihan kyseessä tosi erilainen dekkari.

Rikoksia kirjassa ratkoo vanhusten palvelukodin murhakerho, jossa toimii aktiivisesti 4 vanhusta, joilla kullakin on oma roolinsa rikosten selvittämisessä. Joukon aivot on Elizabeth, jonka tausta lienee jossain MI5:n suunnalla. Vastavoimana nelikolle ovat poliisin edustajina ruokavaliostaan huonoa omaatuntoa poteva komisario ja murharyhmään vasta mukaan päässyt Donna. Poliisit olivat jutun ratkomisessa altavastaajina, mutta nelikon ja poliisien vuoropuhelu teki juonesta kiinnostavan.

Kirjan alku oli hieman jähmeä, mutta vauhti parani pikku hiljaa. Lyhyet luvut vaihtoivat näkökulmaa tiuhaan tahtiin. Juonen kuljetus oli oikein sujuvaa ja kirjan loppuratkaisu yllättävä, kuten dekkarissa pitääkin.

Kirjailija on Briteissä tunnettu tv-kasvo ja koomikko, jonka esikoisteos kirja on. Kirja on ollut myyntilistojen kärjessä ja sitä on käännetty kirjan takaliepeen mukaan 40 kielelle, osittain varmaan kirjailijan julkisuuden takia. Mutta kyllä tämä suosionsa ja lukijansa ansaitsee. Oletettavaa on, että Torstain murhakerho saa vielä jatkoakin.

Ei kommentteja: