perjantai 2. maaliskuuta 2012

Deepak Chopra: Salaisuuksien kirja

Deepak Chopra on amerikkalainen, Intiassa syntynyt lääkäri, jonka ympärille on syntynyt melkoinen instituutio. Hän aloitti työnsä endokrinologina, mutta siirtyi sittemmin vaihtoehtoiseen lääketieteeseen, puhujaksi ja henkisten kirjojen kirjoittamisen pariin. Chopralta on julkaistu jo lähes 50 kirjaa.

Salaisuuksien kirja on hyvin monitahoinen, ja monella tavalla luettava kirja. Sitä voi lukea oppaana intialaiseen perinteiseen hengellisyyteen, new age -kirjana tai vaikkapa käytännön itsensä kehittämisen oppaana. Kirja kestää varmasti useammankin lukemisen, ja eri kerroilla siitä voi avautua erilaisia puolia. Chopra paljastaa kirjassa 15 salaisuutta, joiden avulla ihminen voi etsiä vastausta ikuisiin kysymyksiin: Kuka minä olen? Mikä on minun tarkoitukseni maailmassa?

Kirjassa on paljon myös aforismityyppisiä ohjeita, jotka viehättävät. "Etsi joka päivä tyytyväisyyden hetkeä. Sinulla on siihen oikeus, sillä kosmisen suunnitelman mukaan olet turvassa ja sinusta huolehditaan." Lohdullista ja valoisaa lukemista elämän mysteereistä.

Ei kommentteja: