keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Kirsi Ranto: Ole se valo joka olet

Entinen tangokuningatar Kirsi Ranto on kirjoittanut kirjan omasta polustaan ja etsinnästään. ”Ole se valo joka olet – enkeleitä ja villasukkia” alkaa Kirsin lapsuudesta ja tangovoitosta. Alku on kirjan tylsintä luettavaa, kaikki eivät varmaan jaksa kahlata läpi ”nuoresta opiskelijatytöstä on kuoriutunut täysiverinen estraditaiteilija” -hehkutuksia ja keikkaelämän kuvauksia.

Suuri rakkaus esiintymiseen ja keikkabussilla matkailuun päättyy kuitenkin väsymykseen. Kirsi joutuu miettimään elämäänsä uudestaan ja ajautuu enkelitulkitsijalle. Tästä alkaa uudenlainen jakso, jossa enkelit alkavat tulla Kirsin arkipäivään. Pikkuhiljaa elämään löytyy muuta työtä myyjänä, mietiskelyä ja lopulta äiti Amma. Äiti Amman tapaaminen muuttaa Kirsin elämää taas, hän kokee löytäneensä suuren rakkauden ja haluaa seurata Ammaa.

Kirja on mielenkiintoinen katsaus artistin elämään kulissien takana. Kirsi on herkkä etsijä, joka löytää myös paljon. Kirja olisi vielä hyötynyt kielen tarkistuksesta. Kirsi kirjoittaa elävästi, mutta kielioppi ja lauseiden sujuvuus eivät aina osu ihan kohdalleen.

Ei kommentteja: