maanantai 20. huhtikuuta 2015

Paula Havaste: Tuulen vihat


Tuulen vihat avaa Paula Havasteen uuden historiallisen sarjan. Kirja kertoo nuoresta Kertestä ja hänen perheestään 1100-luvulla Suomen korvessa. Kerten äiti on kuollut, mennyt tuulen vihoihin heti Kerten syntymän jälkeen. Isä Paimio on elossa, mutta kova kasvattaja, joka nyrkki heilahtaa päin omia lapsiakin. Veli Sule on ruumiiltaan heikko ja saa kohtauksia, mutta ennustaa kohtausten jälkeen.

Kerttekään ei ole tavallinen tyttö, hän pystyy näkemään kuolleiden henkiä ja keskustelemaankin niiden kanssa. Loitsut ja taiat ovat tärkeä osa perheen jokapäiväistä elämää, ja niitä on parasta osata. Kertestä kasvaa tarinan myötä vahva nuori nainen, joka osaa ottaa haluamansa.

Tuulen vihat on mielenkiintoinen kirja, josta välittyy myös Suomen kansan historiaa ja perinnettä runsain mitoin. Paula Havaste kirjoittaa sujuvasti ja nappaa lukijan mukaansa. Erämaa elää ja hengittää, kalastus ja metsästys tulevat lähelle. Kirkon tulo Suomeen on kuvattu kansan näkökulmasta, tavallinen torppalainen ei voi käsittää miksi häneltä äkkiä vaaditaan erilaisia veroja ja maksuja, vieläpä asevoimien avustuksella. Miksi pitäisi antaa omasta vähästään tuntemattomalle paaville ja tämän kätyreille?

Nytpä vain odottelemaan sarjan seuraavaa osaa!

Ei kommentteja: