torstai 11. kesäkuuta 2015

Enni Mustonen: Emännöitsijä

Enni Mustosen uusi Syrjästäkatsojan tarinoita –sarja jatkuu kolmannessa osassa siitä, kun Ida joutuu jättämään Sibeliuksen perheen lapsenpiian pestin. Idalle avautuu paikka Albert Edelfeltin emännöisijänä, ja heti häntä aletaan varoitella Albert-herran iloluontoisuudesta pienin vihjailuin.

Ida Eriksson pääsee seuraamaan kyökin puolelta, mutta aitiopaikalta Suomen taiteen uskomattoman luovuuden kautta. Kuuluisa taiteilija toisensa perään marssitetaan Albert Edelfeltin atelieeriin. Ida kantaa pöytään sillivoileipiä ja viinaa, ja kuulee samalla koko Suomen kansaa ja kulttuurielämää koskevia keskustelunpätkiä.

Toimelias ja kunnollinen Ida ihastuu vastoin tahtoaan komeaan isäntäänsä. Välillä mukana kuvassa on Edelfeltien kalsea avioelämä, välillä Albertin pahennusta herättävät rakastajattaret. Ja lopulta Idankin on tehtävä valintansa.

Enni Mustosen historiallinen sarja lunastaa jälleen odotukset. Ihan pakko oli tutkia tarkemmin monia Edelfeltin maalauksia ja elämää tämän kirjan jälkeen. Historia avautuu Idan kautta elävyydessään aivan uudella tavalla, nyt taas odotellaan seuraavaa osaa!

Ei kommentteja: