perjantai 13. huhtikuuta 2018

Noah Hawley: Ennen syöksyä

Noah Hawleylta on aiemmin suomennettu teos "Kaikki sanovat tahdon", joka on myös filmattu. Hawley on ollut mukana tekemässä Fargo- ja Bones-sarjoja, mutta minulle hän oli täysin tuntematon tekijä. Viime vuonna suomennettu "Ennen syöksyä" on julkaistu Otavan kirjasto -sarjassa, joka yleensä on laadun tae.

Kirjassa kuvataan tapahtumasarjaa, jossa yksityinen pienlentokone putoaa mereen matkalla New Yorkiin. Ainoat eloonjääneet ovat päähenkilö Scott, joka on aivan sattumalta mukana koneessa, ja nelivuotias JJ, jonka Scott onnistuu tuomaan maihin uimalla. Uskomaton, monta tuntia kestävä uintimatka öisellä merellä ja pienen pojan pelastaminen aiheuttaa valtavan mediamylläkän. Mukana on myös onnettomuustutkintalautakunta ja kaikenlaisia epäilyjä koneen putoamisen syistä esitetään. Kirja onkin osittain myös jännitystarina, jonka lopussa putoamisen syy selviää.

Kirjassa kuitenkin esitellään kaikki koneessa mukana olleet henkilöt, kerrotaan heidän taustojaan, suhteita toisiinsa ja syitä siihen, miksi he istuivat koneessa. Tarkimmin seurataan Scottin ja JJ:n elämää onnettomuuden jälkeen ja sitä, miten he tilanteesta selviävät.

Kirja on erittäin hyvin kirjoitettu ja juoni imee mukaansa. Voin nähdä tämänkin kirjan muotoutuvan elokuvaksi joskus myöhemmin.

Ei kommentteja: