maanantai 16. huhtikuuta 2018

Sadie Jones: Kutsumattomat vieraat

Olen pitänyt kovasti Sadie Jonesilta suomennetuista kirjoista. Ne ovat kaikki olleet erilaisia ja niin on tämäkin Kutsumattomat vieraat. Kirjan tapahtumat sijoittuvat ehkä 1900-luvun alkupuolelle maalaiskartanoon jonnekin päin Englantia.

Kirjaa aloittaessani odotin jotain Austen-tyyppistä kuvausta perheen tyttären Emeraldin syntymäpäiväjuhliin liittyen. Kirjan tapahtumat kestävät noin vuorokauden ajan. Ensin Emeraldin syntymäpäiväjuhlia valmistellaan, vieraita odotetaan ja vastaanotetaan. Kaikki muuttuu, kun lähistöllä tapahtuu junaonnettomuus ja joukkio junan matkustajia ilmestyy vaatimaan suojapaikkaa kartanosta. Kun paikalle vielä ilmestyy perheen äidin entinen rakastaja, tapahtumat alkavat muuttua kummallisiksi; historiallisesta romaanista hypätään fantasian puolelle.

Vaikka Sadie Jones on taitava kirjoittaja, hieno ihmisten ja miljöön kuvaaja, en ihan ymmärrä tämän romaanin ideaa ja tyylilajia. Ehkä kyseessä on aikuisten, vähän pilke silmäkulmassa kirjoitettu satu, joka päättyy onnellisesti? Uteliaana ja hämmästellen kuitenkin luin kirjan. Mitähän Sadie Jones seuraavaksi keksii?

Ei kommentteja: