perjantai 17. toukokuuta 2019

Celeste Ng: Tulenarkoja asioita

Richardsonin nelilapsinen perhe juristi-isineen ja toimittajaäiteineen on ihanneperhe, joka asuu Shaker Heightsin idyllisessä lähiössä Clevelandissa. Perhe on hyvin toimeentuleva, Elena-äiti on saanut sen mistä on nuorena haaveillut. Tai ainakin sopeuttanut haaveensa nykytilanteeseen. Lapset ovat kauniita ja hyvin pärjääviä. Paitsi Izzy, joka osoittaa mieltään kaikin mahdollisin tavoin ja jota kaikki morkkaavat ja väheksyvät. Minkä takia Izzy ei tunnu kuuluvan joukkoon, selviää vähitellen.

Kirja alkaa siitä, kun Richardsonien hieno talo on tulessa ja palaa maan tasalle. Mitä on tapahtunut ja onko kadonnut Izzy sytyttänyt tulipalon?

Mia Warren tyttärensä Pearlin kanssa ilmestyy Shaker Heightsiin ja asettuu asumaan Elenan heille vuokraamaan asuntoon. Mia on pidättyväinen eikä kerro oikeastaan mitään taustoistaan tai menneisyydestään. Mia ja Pearl tutustuvat Richardsonien lapsiin ja siitä alkaa tapahtumasarja, joka kirjassa kerrotaan.

Kirjan juoni ja kertojien vaihtuvat näkökulmat koukuttivat heti alussa. Kirjan henkilöt salaavat toisiltaan asioita, kuka isompia, kuka pienempiä. Tilanteet kärjistyvät osin väärinymmärrysten takia ja seurauksena on tuo kirjan alussa kuvattu tulipalo.

Kirjasta on tekeillä minisarja. Celeste Ngn esikoisteos ilmestyy suomeksi vuoden päästä keväällä. Tuskin maltan odottaa!

Ei kommentteja: