tiistai 6. lokakuuta 2020

Jojo Moyes: Tähtien antaja

Jojo Moyes tuli tunnetuksi hittiromaanistaan Kerro minulle jotain hyvää vuonna 2015. Sen jälkeen kirjoja onkin ilmestynyt joka vuosi ja kaikki ovat olleet best sellereitä. Moyesin tapa rakentaa juoni ja kirjoitustyyli eivät petä nytkään, aihepiiri vaan on tyystin erilainen kuin aiemmissa kirjoissa.

Kirja sijoittuu 1930-luvun Kentuckyyn ja siellä pieneen kylään. Kylässä käynnistyy Liikkuva kirjasto -hanke, jossa naiset vievät ratsastaen kirjoja vuoriston asukkaille satulalaukuissaan. Naiset lähtevät kierroksilleen ympäri vuoden kelissä kuin kelissä. Vuoriston asukit ovat osin lukutaidottomia, kouluja käymättömiä, mutta naisten pyörittämän kirjastotoiminnan avulla monet oppivat lukemaan ja saavat kirjoista lohtua muutoin raskaisiin, työn täyttämiin päiviinsä.

Päähenkilö Alice naidaan kylään Englannista. Hänen aviomiehensä on kylää hallitsevan kaivosyrittäjä von Cleven poika. Avioliitto ei ole ihan sitä mitä Alice kuvitteli, mutta hän pääsee mukaan naisten kirjastotoimintaan. Jännittävien juonenkäänteiden kautta Alicenkin elämä saa uuden suunnan ja tarkoituksen.

Jos etsit lukuromaania, jota ei malta päästää käsistään, valitse tämä kirja. Kirja on omistettu kirjastonhoitajille kaikkialla! 😊

Ei kommentteja: