perjantai 2. lokakuuta 2020

Kreetta Onkeli: Meiltähän tämä käy

Kreetta Onkelin uuden kirjan päähenkilö on rouva Paula von Renqvist. Rouva von Renqvistillä on pahasti oman elämänsä hallinta hukassa. Vaikka perheen elämä näyttää ulospäin hienolta, kaikki on vain kulissia. Asunto Erottajalla, arkkitehtimiehen menestyminen ja bisnekset, rouvan leipomoyritys, kahden lapsen harrastukset ja perheen yhteinen elämä ja matkat - kaikki romahtaa kirjassa. 

Paula ja Puppe eivät kumpikaan ole kasvaneet aikuisiksi, eivätkä osaa kasvattaa lapsiaankaan kestämään pettymyksiä ja epäonnistumisia. Tärkeintä on että kaikki näyttää ulospäin hyvältä. Puppe tyrannisoi koko perhettä äkillisillä raivokohtauksillaan ja käyttäytymällä kuten murrosikäiset: mulle-heti-kaikki-tänne-nyt -tyyliin. 

Kirjan aikana Paula lähtee kotoa ja käy läpi monenlaisia vaiheita lastensa ja uuden miesystävänsä kanssa. Onkeli kertoo todella kärjistetyn tarinan uusavuttoman ja tunnevammaisen ydinperheen epäonnistuneesta elämästä, ja tarinan lopussa vaimo ja lapset ovat saamassa päänsä pinnalle. Kirjan lopussa elämä näyttää aika yllättäen seesteisemmältä, asiat tuntuvat järjestyvän ihan kirjan viimeisillä sivuilla. Kirjailijalle taisi tulla kiire solmia juonenkäänteet, joita kyllä riittikin, nopeasti siistiin solmuun. 


Ei kommentteja: