perjantai 12. marraskuuta 2021

Joël Dicker: Huoneen 622 arvoitus

Bestseller-kirjailija Joël Dicker jatkaa tutulla tyylillään: 648 sivua yllättäviä tapahtumia ja mukaansa tempaava juoni, joka kantaa aivan viimeiselle sivulle saakka.

Kertojana on Joël-niminen kirjailija, joka alkaa tutkia parikymmentä vuotta sitten tapahtunutta hotellimurhaa, joka on jäänyt selvittämättä. Samalla hän alkaa kirjoittaa tapauksesta kirjaa. 

Kirja liikkuu monella eri aikatasolla ja tapahtumia seurataan monen eri henkilön näkökulmasta. Juonesta ei oikeastaan voi kertoa juurikaan mitään paljastamatta liikaa. Tapahtumien keskiössä on kuitenkin kyseinen hotelli, jossa murha tapahtui, sekä arvostettu geneveläinen pankki, joka on ollut Ebezner-suvun hallussa sukupolvelta toiselle. Tarinaan liittyy tietysti kauniita naisia, venäläisiä ruhtinaita ja Habsburgien perillisiä, silmänkääntötemppuja ja menestyksen tavoittelua.

Juonta pyöritetään siihen malliin, että ihmettelen, miten kirjailija saa pidettyä langat käsissään. Kaikki kuitenkin etenee johdonmukaisesti kirjan loppuun saakka. Vaikka kirjajärkäle onkin painava, ei sitä malta laskea käsistään, ennen kuin tapaus on ratkaistu.


Ei kommentteja: