perjantai 4. toukokuuta 2012

Bill Willingham: Fables 1, Legends in exile

Törmäsin Fables-sarjakuviin aivan sattumalta, mutta upea kuvitus houkutteli lukemaan tämän ensimmäisen tarinan. Ja ihastuin heti. Fables on ehdottomasti suositeltavaa luettavaa jokaiselle sarjakuvan ja kirjallisuuden ystävälle. Kuvitus on nautittavaa, ja tarina on hyvä, jopa paikoin hauska, ironiaakin löytyy.

Fables -tarinat kertovat satujen klassikoista, mm. Lumikista, Ruusunpunasta, Tuhkimosta, Isosta pahasta sudesta ja Prinssi Rohkeasta. Tarinat on kuitenkin kirjoitettu aikuislukijalle, ja hahmot ovat aika kaukana alkuperäisversioista. Jokaisella on satuhahmojen karkoituspaikassa oma, uusi tehtävänsä, ja draamaa syntyy. Ensimmäisessä Fables-albumissa satulegendat törmäävät heti alkumetreillä murhaepäilyyn, joka ravisuttaa koko yhteisöä. Lukijalle tarjotaan lisätietoa aivan Sherlock Holmesin tyyliin. On hupaisaa lukea, miten sarjakuvan Iso paha susi (tässä siis Satukaupungin ylikomisario) nauttii valokiilasta ja paljastaa koko tarinan ja motiivit lopussa aivan salapoliisiklassikoiden kaavan mukaan.

Fables -sarjakuvaa on julkaistu jo ainakin 16 osaa, joten ihan heti ei lukeminen lopu. Ja vaikka englannin kieli ei niin täydellistä olisikaan, kuvien avulla pysyy tarinassa mukana.

Ei kommentteja: