perjantai 25. toukokuuta 2012

Venla Hiidensalo: Mediahuora

Maria on freelance-toimittajana työskentelevä yksinhuoltajaäiti. Hän on aina töissä, nukkuu ja kirjoittaa Diapamin voimalla. Marian todellinen elämä on kaukana Facebook-statusten menevästä ja menestyvästä punaleninkisestä Maria Vartiaisesta. Hän tuntee itsekin olevansa suorastaan eri ihminen pukiessaan punaisen työasun päälleen ja ottaessaan kovan ilmeen kasvoilleen.

Lehdessä avustajana työskentelevän kirjoittajan on oltava kova. On oltava valmis myymään mitä vain; ystävyyssuhteet, luottamus, jopa oma poika uhrataan julkisuuden alttarille. Maria puolustautuu sillä, että jos hän ei kirjoita tarinaa huumeäidistä tai itäisen lähiön vankilakundista, menettää hän työnsä ja joku muu tekee jutun kuitenkin. Kaikki on kaupan.

Venla Hiidensalo on tarttunut ajankohtaiseen ja kiinnostavaan aiheeseen, mutta kirjana Mediahuora ei minusta ollut kovin onnistunut. Samankaltaisena toistuvia juttukeikkoja ja Marian kehää kiertäviä ajatuksia oli niin paljon, että kokonaisuudesta tuli puuduttava. Yli nelisataasivuista kirjaa olisi saanut tiivistää reilusti.

Ei kommentteja: