perjantai 18. toukokuuta 2012

Mikael Krogerus ja Roman Tschäppeler: Pieni suuri päätösten kirja

Pieni suuri päätösten kirja väittää esittelevänsä 50 toimivinta ratkaisumallia. Kirjan takakansi on houkuttava: "Jos tiedät jo haluavasi tämän kirjan, et tarvitse sitä. Jos et ole ihan varma, sinun on syytä ostaa se välittömästi."

Mitä sitten paljastuu näin tärkeästä kirjasta? Ikävä kyllä pettymys, kirja olikin sekava kokoelma johtamisen, työpsykologian ja kauppatieteen oppeja. Tosin hyvää oli se, että monet opit ja menetelmät esitellään lyhyesti ja selkeästi. Eli jos et vielä tiedä, mikä on swot-analyysi tai kuminauhamalli, näistä voi olla oikeasti hyötyä ongelmien ratkaisussa.

Kirja on kuitenkin sekava silppukokoelma malleja ja keittiöpsykologiaa. Minulle ei oikein auennut, miten suuri osa itseymmärrykseen tai toisten ymmärtämiseen liittyvistä teorioista liittyvät ratkaisuun ja päätöksentekoon. Ihan hauskoja teorioita sinänsä, mutta jonkinmoista punaista lankaa olisi voinut miettiä yhdistämään kirjan tekstejä. Nyt kirjasta jäi kovin hajanainen kuva, vähän kuin joku olisi googlannut sanan "malli" ja printannut sen jälkeen sivut peräkkäin...

Ei kommentteja: