lauantai 27. lokakuuta 2012

Johanna Sinisalo: Salattuja voimia

"Salattuja voimia: opas valoisille ja pimeille poluille" on Johanna Sinisalon  uusin novellikokoelma. Kirjaan on koottu sekä fiktiivisiä että tositarinoita pitkän matkan vaelluksilta. Johanna Sinisalo on harrastanut patikointia toistakymmentä vuotta, joten häneltä löytyy hauskoja tarinoita ja kokeneen harrastajan neuvoja kävelystä kiinnostuneille.

Salattuja voimia on teokseen sisältyvä pienoisromaani, jossa neljä toisilleen ennalta tuntematonta naista lähtee yhdessä vaelluksessa Brittein saarilla. Vaelluksella koetaan monia mielenkiintoisia hetkiä, mutta suurimmat yllätykset ilmenevät vasta matkan jälkeen, kun naiset kokoontuvat muistelemaan yhteistä retkeä.

Kirjan voi lukea vaikka oppaana pitkien kävelyretkien ja vuoristovaellusten maailmaan. Loppuun on koottu vielä opastuksia mahdollisen uuden vaellusharrastuksen suunnitteluun ja käytännön seikkojen huomiointiin. Tiedätkö esimerkiksi miten peseydytään maastossa muutamalla desilitralla vettä, tai millä merkeillä lähestyvälle helikopterille viitotaan "yes" tai "no"?

Ei kommentteja: