keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Wylie Overstreet: Maailmanhistoria päivitettynä Facebookiin


Tässäpä ihastuttava kirja! Wylie on koonnut maailmanhistorian tärkeimpiä tapahtumia Facebookin hengessä, ja lopputulos on suurimmalta osin onnistunut, paikoin jopa ratkiriemukas. Muutamassa kohtaa menee tosin aika roimasti yli, ja varmasti loukkaakin ihmisiä, mutta ehkä Facebookissa voi antaa ylilyöntejä anteeksi…

Kirjaan on lisätty myös Suomen osuus, siitä suuret kiitokset. Jotkut Suomen päivitykset ovat kirjan parasta antia. Myös kulttuuripuolelta löytyy helmiä: ”Julia Capulet merkittiin käyttäjän Romeo Montague albumiin. Mikä loisto tuolla ikkunassa? (kuva) Julia Capulet tykkää tästä. Imettäjä kommentoi: Siis tämän pusikoista kurkkivan hiipparinko haluat naida?”

Ihan kaikkien Amerikan historian päivityksien ymmärtämiseen eivät kouluhistorian tiedot riitä, tai sitten olen jo unohtanut liikaa. Mutta suurimman osan kyllä tajuaa ihan lukiotiedoin. Ja Facessa on tietysti pitänyt hiukan viettää aikaansa, jotta kirja kolahtaa. Onpa keksitty hauska tapa muistutella maailman historiaa mieleen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostuin! :)

Lappeenrannan maakuntakirjasto kirjoitti...

Kiva! Laita viestiä tykkäsitkö myös? :)