sunnuntai 9. marraskuuta 2014

David Safier: Happy family

Wünscmannien perheeseen kuuluvat äiti Emma, isä Frank sekä murkkuikäiset lapset Fee ja Max. He ovat ihan tavallinen saksalainen perhe, kunnes törmäävät hirviöasuihin pukeutuneina noitaan ja muuttuvat asujensa mukaisiksi fantasiahahmoiksi: Emma vampyyriksi, Frank Frankensteiniksi, Fee muumioksi ja Max ihmissudeksi. Kolmen päivän aikana heidän on saatava lumous purettua tai he jäävät ikuisiksi ajoiksi hahmojensa vangeiksi. Taika purkautuu, jos he kaikki yhdessä tuntevat itsensä onnellisiksi samaan aikaan. Aika paljon vaadittu arkirutiineihin juuttuneilta ja toisiinsa kyllästyneiltä vanhemmilta ja murkkuiän kasvuongelmissa pyöriskeleviltä nuorilta!

Perhe joutuu mitä ihmeellisimpiin vaaroihin ja seikkailuihin, joista selviävät nokkeluutensa ja yhteistyön avulla. Matkalla käväistään mm. Egyptissä tutankhamonin haudassa ja sirkuksessa. Tarina päättyy Transsilvaniassa vampyyrin linnassa – ja tietysti onnellisissa merkeissä.

Mietin, kenelle kirja on suunnattu. Tarina oli kevyellä kädellä kirjoitettu fantasiagenreä mukaileva aikuisten humoristinen satu. Ehkä nuoret yläkouluikäiset olisivat kirjalle otollinen kohderyhmä, mutta kyllä sen välipalana lukaisi tällainen keski-ikäinenkin täti.

Ei kommentteja: