torstai 27. marraskuuta 2014

Albert Espinosa: Keltainen maailma

Keltainen maailma maalaa kuvaa espanjalaisen Albert Espinosan elämänfilosofiasta. Albert uskoo listoihin, onhan hän koulutukseltaan insinööri. Tosin myös kirjailija, näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja. Sen lisäksi Albert on kokenut ikäisekseen paljon: kymmenen vuotta kestävän kamppailun syövän kanssa, jalan poiston, keuhkon poiston, lukemattomien ystävien kuoleman.

Sairaala-aika ja monet keskustelut ovat opettaneet Albertia ja antaneet oivalluksia. Kaikki nämä 23 oivallusta on koottu Keltaiseen maailmaan. Keltainen ei kuitenkaan viittaa niinkään väriin kuin rakkauteen: Amarillo – Amore. Albert kertoo lukijalle omista Keltaistaan, ihmisistä jotka ovat enemmän kuin ystäviä. Kirja neuvoo myös tunnistamaan omia Keltaisia, joita on jokaisella ihmisellä 23 kappaletta…

Kirjan lukuja jakavat ihastuttavasti Gabriel Celayan runonpätkät: ”Älä ota lusikkaa vasempaan käteen. Älä pane kyynärpäitä pöydälle. Taittele ruokaliinasi siististi. Noin, tämä aluksi.” Jo ensimmäinen oivallus pistää lukijan ajattelemaan: ”Menettäminen tekee hyvää.”

Ei kommentteja: