torstai 13. elokuuta 2015

Dannion Brinkley: Valon pelastama


Valon pelastama: tositarina miehestä, joka kuoli kahdesti kertoo Dannion Brinkleyn uskomattoman tarinan. Dannion kuolee salaman iskusta vuonna 1975. Salama iskee suoraan hänen lävitseen, niin että kengänpohjien naulat sulavat yhteen lattianaulojen kanssa. Dannion sinkoutuu huoneen toiselle puolelle ja kuolee. Hirvittävän kivun jälkeen hänet ympäröi täydellinen rauha, ja hän huomaa olevansa uudessa maailmassa.

Mielenkiintoinen kirja kuvaa Dannionin matkan. Hän tapaa valo-olennon ja saa käskyn palata takaisin maan päälle useita tehtäviä mukanaan. Hän saa myös uskomattomia ennustuksia, mm. Neuvostoliiton sanotaan hajoavan, mikä oli vuonna 1975 lähinnä hupaisa ennustus.

Suhtautuipa kirjaan faktana tai fiktiona, se on antoisa kuvaus kuoleman rajakokemuksesta pienen ihmisen näkökulmasta. Kirjan toisena päähenkilönä on tri Raymond Moody, kuuluisa rajakokemustutkimuksen perustaja. Kirja lohduttaa rajakokemuksen saanutta, joka on ehkä tuntenut olevansa naurun ja pilkan kohteena. Ja kirja  antaa varmasti ajattelemisen aihetta niillekin, jotka eivät ole rajakokemuksille paljon mietteitä uhranneet.

Ei kommentteja: