keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Antto Terras: Stockmann Yard


Stockmann Yard kertoo Helsingin Stockan omasta vartiokaartista ja mitä uskomattomimmista ja mehevimmistä jutuista, joita etsivät ovat selvittäneet. Rivikansalainen lukee kirjaa huuli pyöreänä: kaikkea sitä tässä maailmassa sattuu, josta ei mitään tietoa ole. Onneksi.

Antto Terras on työskennellyt Stockmannin myymäläetsivänä jo 18 vuotta ja osaa kertoa hauskan jutun. Karmeakin tapahtuma muuttuu hauskaksi, kun kertoja osaa asiansa. Välillä kirjaa lukee naurunkyyneleet silmissä, ja vielä paremmaksi muuttuu, jos lukee ääneen toiselle. Terras on virolaissyntyinen, opiskellut teatterialaa ja toiminut stand-up-koomikkonakin. Sana on hallussa ja juttu kulkee.

Terras ei säästele itseään, ei työkavereita eikä Stockan pomokerrosta. Jokainen saa osansa muisteloista, eikä varmaan ihan päänsilitys ole osalla kirjaan päätyneistä tullut mieleen tarinoita lukiessa. Terras on rohkea mies. Ja taustalla loistaa kuitenkin suuri ylpeys omasta työpaikasta ja Stockmannin osaavasta etsiväporukasta. Ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja.

Ei kommentteja: