torstai 3. maaliskuuta 2016

Helen Fielding: Bridget Jones - Mad about the Boy


Bridget Jonesin seikkailut jatkuvat vuosien jälkeen kirjassa Mad about the Boy. Bridget on jälleen yksin jäätyään leskeksi Mark Darcyn onnettomuuden jälkeen. Lisäksi hänellä on nyt kaksi lasta huollettavanaan, mutta ongelmat ovat entiset. Bridget on edelleen toivottoman huono organisoimaan mitään, myöhästelee jatkuvasti, ei saa asioita tehtyä, eikä pysy suunnitelmissaan.

Mad about the Boy kertoo Bridgetistä puumana. Yli viisikymppinen Bridget ihastuu alle kolmikymppiseen nuoreen adonikseen, ja taas on huokailua luvassa. Twiittaako Roxter Joneseylle vai eikö twiittaa? Näkyykö harmaa hiuksissa? Läski on ikuista?

Bridget Jones - sarjaan kuuluu kolme kirjaa: Elämäni sinkkuna, Elämä jatkuu sekä Mad about the boy. Viimeisin kirja herätti kohua jo ennen ilmestymistään, ja pähkäiltiin miten tarina voi toimia ilman Darcya. Toimii se.

Uusi Bridget on hauskaa luettavaa. En muista milloin olisin kiherrellyt ääneen yhtä paljon kuin tätä kirjaa lukiessa. Ehdottoman hauskaa lukemista silloin, kun viihdettä kaivataan. Bridgetin sukellus Twitterin ja blogien maailmaan on ratkiriemukas. Ja kaiken lisäksi viihteen kuoren alla kulkee vakavampaakin asiaa: mitä suuri ikäero oikeasti merkitsee suhteessa? Jokaiset Bridget Jones -fanin must-kirja.

Ei kommentteja: