tiistai 3. toukokuuta 2016

Miina Supinen: Liha tottelee kuria


Olen nyt kovasti tykästynyt kirjailija ja toimittaja Miina Supiseen. Supinen kirjoittaa hauskaa ja oivaltavaa tekstiä, josta jää ajatuksia mieleen vielä kirjan käsistä laskemisen jälkeenkin.

Liha tottelee kuria kertoo Silolan näyttävästä ja kulissien mukaan menestyvästä perheestä. Isä on kuuluisa kapellimestari, äiti menestyksekäs sisustusuunnittelija. Lapset rämpivät elämässä kukin omaa latuaan. Vanhin lapsi Astra kokeilee rajojaan seksin parissa, kiusattu Silmu-poika päättää rakentaa lihaksia punttisalilla, ja iltatähti Pelagia pissaa lattioille päiväkodissa.

Äiti Katriina ja isä Launo elävät täysin omissa maailmoissaan. Äidille tärkeintä näyttää olevan, että kaikki näyttää ja vaikuttaa hyvältä, ja ihmiset saavat kadehtimisen aihetta. Isälle tärkeää on vain musiikki. Lapset syövät huippuvarustellussa keittiössä hillovoileipiä.

Supisen henkilöhahmot heräävät henkiin, ja paikoin teksti on todella hauskaa. Kaikki henkilöhahmot ovat kuitenkin tavallaan traagisia, ja jotenkin eksyksissä omassa elämässään. Menneisyyden hairahdus tuo lisäjännitystä perheen elämään.

Ei kommentteja: