perjantai 2. syyskuuta 2016

J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne: Harry Potter and the Cursed Child

Tätä kirjaa on odotettu vuosia. Vihdoinkin Harry Potterin saaga saa jatko-osansa. Harry Potter and the Cursed Child poikkeaa kuitenkin kaikista aiemmista tarinoista siinä, että se on kauttaaltaan kirjoitettu näytelmän muotoon. Tarina etenee vuorosanoina ja näyttämökommentteina. Alkuun uusi formaatti vaatii vähän lukunopeuden hidastamista, mutta tarina toimii hyvin näinkin.

Keski-ikäinen Harry on nyt naimisissa Ginnynsa kanssa, ja heillä on kolme lasta. Nuorin poika Albus Severus on kuitenkin perheen musta lammas, ja aiheuttaa harmaita hiuksia vanhemmilleen. Välit Harryyn eivät ole kunnossa, Albus on väsynyt olemaan kuuluisan Harry Potterin lapsi. Ja tietenkin myös pimeyden voimat väijyvät taas Potterin perhettä.

Kirjaan on jälleen onnistuttu tuomaan muutakin kuin vauhdikas tarina. Cursed Child pohtii vanhemman ja lapsen välisiä suhteita, esimerkiksi paineita, joita kuuluisa ja juhlittu isä ja toisaalta epätoivottu ystävyys aiheuttavat. Aikamatkustus tuo oman lisänsä mietittäväksi, mitä jos tosiaan...?

Tässäpä taas kirja, johon kannattaa tarttua. Suomennoskin on tulossa kiireisellä aikataululla jo tämän syksyn aikana.


Ei kommentteja: