tiistai 14. maaliskuuta 2017

Margaret Atwood: Hag-Seed – the Tempest retold

Margaret Atwoodin Hag-Seed on upea kirja - niitä harvinaisia opuksia, joita haluaa lukea säästellen, jotta kirjaa riittäisi mahdollisimman pitkään.

Kirja on ilmestynyt 2016, joten suomennosta ei vielä ole saatavilla. Toivottavasti sellaisen kuitenkin pian saamme, ja laadukkaan. Suomentajan työ ei kyllä käy kateeksi tämän kirjan kanssa, Shakespeare, räppi ja runous pitävät siitä huolen.

Felix Phillips on menestynyt, ärhäkkä ja originelli teatterimies, joka kammetaan syrjään juhlitusta paikastaan. Nuori ja nälkäinen menestyjä kampeaa tieltään vanhan alfauroksen ennen kuin tämä huomaakaan mitä tapahtui. Felix pakenee nöyryytystä erakkomajaan ja alkaa hautoa kostoa. Kostolle syntyykin lopulta mahdollisuus, kun Felix löytää uuden työn vankien parissa.

Hag-Seed on mestarillista kerrontaa Shakespearen teemoin, mukana ovat niin juonittelut, petokset kuin kostokin. Atwoodia ei turhaan hehkuteta yhdeksi vuosisatamme älykkäimmistä ja taidokkaimmista kirjailijoista. Atwood osaa kertoa tarinan niin, että lukija uppoaa mukaan. Uskaltaisiko sanoa, että jopa Shakespeare saa uutta ulottuvuutta?

Ei kommentteja: