torstai 5. marraskuuta 2015

Juha Mäntylä: Audrey, rakkaaniJaahas, tässäpä kirja, josta ei todellakaan tiedä mitä sanoisi. Kirja on tavallaan hyvin kirjoitettu ja paikoin sujuvakin, mutta tarina on aivan auttamatonta kökköä. Niin järjetöntä ja epäuskottavaa, että kuitenkin on pakko lukea ja katsoa, onko kirjailija tosissaan vai ei. Ja lopulta kuitenkin jää epävarmaksi.

Audrey, rakkaani kertoo Tuorilalaisen nuoren miehen märästä unesta: hän rakastuu maailman kauneimpaan naiseen, on itse täydellinen adonis ja jazzlaulaja, pääsee seikkailuun ja kaikki sujuu kuin unelma. Voodoo ja enneunet tuovat piristystä päivään ja välillä vedetään sooloa Ella Fitzgeraldin kanssa.

Kirjan dialogi on paikoin ihan toimivaa, mutta kerronta kovin lapsellista. Jopa tosiaan niin lapsellista, että lukija alkaa aprikoida tehdäänkö hänestä pilaa. Ja kuitenkin kirjassa on jotain mielenkiintoista, luin se loppuun saakka vaikka välillä pyörittelin epätoivoisena silmiäni.

Tämä pieni kirja nyt vain on pakko lukea, jos haluat muodostaa oman mielipiteesi!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt ei ole kyllä kirjan lukija tajunnut kirjan tarinaa kun näin kirjoittaa. Kirjassahan eletään mielikuvitus maailmassa, jonka kirjailija on luonut omaan kotikyläänsä. Tämä kirja on mielenkiintoinen, hauskasti kirjoitettu eikä siinä ole pelätty yhditellä eri aikakausia ja sekoittaa niitä mielinmäärin. Loistava kirja kirjailijalta.